Trend med historia - snowbiking®

Trenden är ny och fräsch, men skiboben kan se tillbaks på en lång historia. Engelbert Brenter från Salzburg i Österrike uppfann år 1949 en "Sitz-Ski" och la därmed grundstenen för den moderna snowbiken®. Hans son, Erich Brenter, slog med sin "skibob®" år 1964 i Cervinia, Italien, ett världsrekord på 166 km/tim. De tunga, ohanterliga och dåligt fjädrade ski-bobbarna i början av 70-talet förstörde helt sportens image.
 
Snowbiken® röjer grundligt upp med skibobbens brister. Den är ergonomiskt utformad, lätt att hantera, väger knappt 7 kg och går att fälla ihop; därmed är det roligt att "snowbika" i alla sorters snö, och snowbiken® passar lika bra för "carving" i pisterna som för gemytlig neförkryssning i djupsnö.

För många som inte vågat sig på eller inte kunnat få njuta av utförsåkningen tjusning är "snowbiking" en efterlängtad möjlighet. Någon vill kalla den en drömfigur i snön!
En drömfigur i snön...
Snowbike®=cykel utan hjul
Den liknar förvånansvärt en högkvalitativ mountainbike: lättviktig, högpresterande fjädringssystem med aktiv fördröjande full-suspension och optimal tyngdpunktplace-ring. Detta gör snowbiken® till ett perfekt, väl genomprövat vintersportsekipage med hög tränings- och motitionseffekt. Dock, bakom denna fackkinesiska döljer sig det viktigaste:glädjen att åka snowbike®.
Den låga vikten och möjligheten att snabbt fälla ihop den gör även transportprob-lemen minimala.

120 Snowbike®Stationer runt om i hela alpina världen. Med etablelring på mer än 120 betydande skidstationer i Europa,USA Kanada,Japan och Argentina kan man enkelt hyra sin snowbike® och gå på snowbike®-kurs.

Notis-tillägg
Skidäss som Franz Klammer eller Caroline v. Monaco och även Bundeskanzler Schuessel har alla blivit begeistrade av snowbikens® möjligheter. Och nu har vår egen Pernilla Wiberg prövat på, här i en slalomtävling med Fredrik Sterner.
Snowbike Scandinavia KB | SE-387 93, Borgholm Öland +46 48548720 | Fax +46 48548721 | info@snowbike.se | Sitemap
Producerad av: Nano Webbyrå i Halmstad